Spøkelsesaften på Det Gamle Raadhus

Hva med å avslutte vandringen med en drink i baren på Det Gamle Raadhus – eller for den saks skyld, en bedre middag her.

Spøkelsesdrink

Etter en grøssende vandring, som forhåpentligvis har fått øynene dine opp for det mystiske og uforklarlige som skjer i denne gamle delen av Oslo, eller Kristiania, er vel riktigere å si - kan vi friste med en aldri så liten drink i baren på Det Gamle Raadhus! I skjæret fra den knitrende peisen, kan det være godt å roe ned nervene med en drink, et glass vin, eller en kopp varm sjokolade! Vit at mens du sitter og koser deg i denne gamle og ærverdige bygningen, fortsetter historien å leve i veggene. For i denne restauranten er du ikke alene. Spøkelsene her er velkjente for både ansatte og gjester. Frister det med et glass?

Spøkelsesmiddag

For deg som verdsetter utsøkt og velsmakende gourmet-mat - i vakre, historiske omgivelser som du ikke finner noe annet sted i Oslo, anbefaler vi en aften på Det Gamle Raadhus!

Etter en intens og spennende vandring kan det være godt å sette seg ned i restaurantens lune og hyggelige omgivelser, og nyte deilig mat og drikke. Men tro ikke at du sitter trygt! For her knirker det underlig i trappene, og historiene går om en hvitkledd mann som plutselig dukker opp i kjelleren, om klagerop og raslende lyder fra det gamle fengselet der nede! Før du aner det er du trukket med i husets fire hundre år gamle historie!

For dem med litt svakere nerver, som ønsker å nyte restaurantens utsøkte kjøkken, samt å sitte i vakre omgivelser, der historien dirrer i luften, anbefaler vi middag i den ærverdige hovedrestauranten på gateplan. Men for dem med sterke nerver, som virkelig ønsker å kjenne historien på kroppen, anbefaler vi å innta middagen i det stemingsfulle selskapslokalet i kjelleren - i det gamle fengselet! Under hvelvede tak, og hvitmalte vegger, kan grupper på opptil 20 personer nyte en bedre middag med deilig drikke - mens den helt spesielle atmosfæren der nede sakte, men sikkert legger sitt mystiske og dunkle slør over måltidet. Bon Appetit!

NB! Gjestetoalettene befinner seg i de fordums gamle fangehullene. Det anbefales ikke å gå alene dit inn! Bare sånn for sikkerhets skyld...

Les mer om Det Gamle Raadhus her.

Unn deg en opplevelse
av de sjeldne!

I 22 år har vi beriket byen med spøkelseshistorier. Nå kan også du oppleve Oslos første og originale spøkelsesvandring! Våre dyktige og entusiastiske guider vil lede deg med fra i dag, og tusen år tilbake i tid. Bli med oss, og hør de skumle og grøssende historiene - hvis du tør!
Se datoer
"
Guiden vår var jo bare et unikum, veldig artig måte å fortelle på, og blid, tålmodig og hyggelig - hils så masse!
Lise G.
"
Vår guide i dag var helt fantastisk. Hun fortalte med en så stor innlevelse, som gjorde at dette var den beste guidede turen jeg har vært med på i mitt liv.
Tim F.
"
Tusen takk for en flott tur! Har tatt denne turen med dere en gang før, og har pratet varmt om turen til venner.
M. L.
"
Tusen takk for en veldig fin spøkelsesvandring i går! Det var veldig interessant å få fortalt litt Oslo-historie rundt spøkelseshistoriene.
L. S.