Spøkelsesaften

Hva med å avslutte vandringen med en drink i baren på Det Gamle Raadhus eller for den saks skyld, en bedre middag her - eller på Kafe Celsius!?

Det Gamle Raadhus

Spøkelsesdrink

Etter en grøssende vandring, som forhåpentligvis har fått øynene dine opp for det mystiske og uforklarlige som skjer i denne gamle delen av Oslo, eller Kristiania, er vel riktigere å si - kan vi friste med en aldri så liten drink i baren på Det Gamle Raadhus! I skjæret fra den knitrende peisen, kan det være godt å roe ned nervene med en drink, et glass vin, eller en kopp varm sjokolade! Vit at mens du sitter og koser deg i denne gamle og ærverdige bygningen, fortsetter historien å leve i veggene. For i denne restauranten er du ikke alene. Spøkelsene her er velkjente for både ansatte og gjester. Frister det med et glass?

Spøkelsesmiddag

For deg som verdsetter utsøkt og velsmakende gourmet-mat - i vakre, historiske omgivelser som du ikke finner noe annet sted i Oslo, anbefaler vi en aften på Det Gamle Raadhus!

Etter en intens og spennende vandring kan det være godt å sette seg ned i restaurantens lune og hyggelige omgivelser, og nyte deilig mat og drikke. Men tro ikke at du sitter trygt! For her knirker det underlig i trappene, og historiene går om en hvitkledd mann som plutselig dukker opp i kjelleren, om klagerop og raslende lyder fra det gamle fengselet der nede! Før du aner det er du trukket med i husets fire hundre år gamle historie!

For dem med litt svakere nerver, som ønsker å nyte restaurantens utsøkte kjøkken, samt å sitte i vakre omgivelser, der historien dirrer i luften, anbefaler vi middag i den ærverdige hovedrestauranten på gateplan. Men for dem med sterke nerver, som virkelig ønsker å kjenne historien på kroppen, anbefaler vi å innta middagen i det stemingsfulle selskapslokalet i kjelleren - i det gamle fengselet! Under hvelvede tak, og hvitmalte vegger, kan grupper på opptil 20 personer nyte en bedre middag med deilig drikke - mens den helt spesielle atmosfæren der nede sakte, men sikkert legger sitt mystiske og dunkle slør over måltidet. Bon Appetit!

NB! Gjestetoalettene befinner seg i de fordums gamle fangehullene. Det anbefales ikke å gå alene dit inn! Bare sånn for sikkerhets skyld...

Les mer om Det Gamle Raadhus her.

Kafe Celsius

Kafè Celsius ligger i byens eldste, bevarte hus, og bygningens gamle historie setter fortsatt sine avtrykk. For kanskje er det sant at Kristianias første bøddel bodde her? Flere mener i allefall å ha sett ham her, og enda flere ser hva han gjør! For han liker å flytte på ting - og ikke minst kaste ting veggimellom! Eller er det ikke bøddelen som spøker her, men en kvinne, ved navn Greta?

Uansett hvem eller hva det er, så er Kafè Celsius verdt et besøk for deg som ønsker å føle et sus av Kristianias gamle fortid, og som ønsker å kose deg blant venner, mens dere inntar gode, norske matretter og deilig drikke. Her kan du sitte foran den store, gamle peisen og nyte hvert sekund!

Men vær forsiktig når du skal på toalettet. Det sies at Greta lusker i gangen utenfor, og passer på at du vasker dine hender...

Les mer om Kafé Celsius her.